Her finder du vejledningen til den nye GARMIN plotter samt til VHF.

Her en kort intro fra Karl:

Når du trykker på HJEM kan du vælge mellem 4 visninger.

1 – et almindeligt søkort

2 – et meget detaljeret dybdekort (fiskekort) hvor du kan lede efter små fordybninger etc.

3 – så vidt jeg lige husker – et 3D lignende kort

4 – ekkoloddet der viser fisk

Her mere om den sidste.

Ekkoloddet gemmer hvad den har set i vandet – jeg ved ikke om den registrerer mens man sejler – fx sejler langsomt – jeg syntes kun den fangede noget når motoren var slukket og båden blot drev rundt. Men det kan andre måske sige noget om.

Når du har valgt ekkoloddet kan du på MENU vælge mellem 4 visninger.

Se fx på AGTER. Du ser nu båden fra et punkt foran båden og kigger bagud. Hvis du vælger BAGBORD ser du båden fra et punkt ude styrbord og kigger mod bagbord. Etc.

De grønne, gule og røde kugler er så fisk (med mindre det er fejlregistreringer..??). De røde er de store…

Det kan godt virke noget forvirrende i starten men med øvelse … osv…

Hvis båden er drevet hen over nogle gode registreringer kan du bruge disse forskellige visninger til at komme tilbage og hen over igen. Det var nu ikke helt let i praksis – og det der vises har måske flyttet sig i mellemtiden….så når du langt om længe får båden manøvreret hen over en stak fisk igen, er de måske nu er helt andet sted…!

Lad os udveksle erfaringer med brugen af det nye legetøj på vor facebook…..og andre kan måske lave ne bedre intro end den jeg har skrevet her…..

PS: Jeg antager, at alt det man kan se under vandet er indprogrammeret i forvejen og ikke en visning af, hvorledes det faktisk ser ud lige nu. Med GPS’en placerer den blot båden på rette sted på kortet og sætter fiskemarkeringer ind.